Infrasauna

Infrasauna olohuoneessamme

Infrasaunastamme ja sen hyödyistä

Herra Alzheimerin takia meillä oli vuosien myötä entistä vaikeampaa päästä tavallisen saunamme lauteille. Niinpä ostimme esittelysaunan terveysmessuilta talvella 2012, hinta 2000 euroa. Seuraavana päivänä kaksi kaveria tuli tuomaan ja asentamaan saunan. Ainoa työkalu heillä oli ruuvimeisseli ja kahden tunnin kokoamisen jälkeen oli sauna valmis. 

Infrasauna ei tarvitse mitään lupia, sen voi laittaa mihin asuntoon tahansa. 

Olen säätänyt saunan 44 asteeseen, Hiki tulee jo silloin normaalia saunaa paremmin varsinkin, kun siinä on vielä infralevyt seinien lisäksi katossa ja lattiassa. Infrasauna vaikuttaa 3-5 sentiin syvyyteen ja se nostaa ruumiin lämmön 38,5 asteeseen eli antaa pienen kuumeen ja kuumeellahan elimistökin pyrkii ajamaan pois "vieraita pöpöjä". 

Olemme saunoneet infrasaunassamme yli 650 kertaa. Infrasauna kuluttaa sähköä alle puolet sähkökiukaaseen verrattuna, joten saunamme on "säästänyt" sähköä jo n. 500 euron edestä. Meille suomalaisille sauna on todella tärkeä monessa mielessä. 

Kun vielä oppisimme ymmärtämään, että vanhuksille ja sairaille se on vielä tärkeämpi niin terveyden kuin nautinnon takia kuin meille "terveille". Olen tutuille sanonut, että infrasauna on meidän tyylikkäin huonekalumme. Jos siitä vielä saa erinomaiset löylyt, niin mikäs sen parempi.

Infrasaunamme ei vie paljon tilaa, 123x123cm+ylälippa 17cm ja ovikulma on vielä tylppä. Siitä huolimatta tarvittaessa kolme mahtuu hyvin saunomaan samaan aikaan. Saunomisen jälkeen päästämme jälkilämmön olohuoneeseemme, jossa meillä on myös sänkymme. Pieni lisälämpö saunomisen jälkeen tuntuu hyvältä ja samalla se vähentää vilustumisen vaaraa.

 Talvipakkasaamuina infrasaunalla saa tarvittaessa vaikka nopeasti lisälämpöä ympäröivään tilaan.

Infrapunapussi

Hankimme infrapunapussin 7.11.2017 

Eevan mukavuuden kannalta miellyttävintä on, että laitan pussin Eevalle peitoksi ja käännän pussin reunat Eevan ympärille. Eeva tykkää molemmista saunoista tavattomasti - joten Eeva voi kyllä suositella näitä molempia saunoja muillekin vanhoille ja sairaille. Pussisaunomisen jälkeen menemme normaaliin tapaan suihkuun. Pussimme  maksoi 385 euroa ja painaa vain 8 kiloa, joten se on helppo ottaa mukaan myös kodin ulkopuolelle.